banner-2
lustrumlogo

35e Lustrum K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'

In het lustrumjaar blikken we terug op het verleden, en werpen vol verwachting een blik op de toekomst. Een blik buiten de boot!

Het thema van het Lustrum ter ere van het 175-jarig bestaan van de Koninklijke Amsterdamsche Roei- en Zeilvereeniging 'De Hoop’ is gericht op de verbinding van de Hoop met haar omgeving. Verbinding van de vereniging en haar  (coastal)roei- en zeilleden, met de stad Amsterdam, de Amstel, en haar buurt. 

Voor vragen, neem contact op met lustrum@karzvdehoop.nl

Algemeen Handelsblad, 27 mei 1848

'Wij vernemen met genoegen, dat sedert eenige dagen alhier een zestal jonge lieden van goeden huize, zich vereenigd hebben, ten einde in het roeijen van gieken onderwezen te worden, met dien gelukkigen uitslag, dat na eenige lessen in eene groote scheepsgiek genomen te hebben, zij Vrijdag avond reeds eene proefvaart gedaan hebben naar Diemerbrug, met de zesriems giek Walborg, welke distantie van uit de Amteljagthaven tot die plaats in 28 minuten is afgelegd. Het is te hopen dat deze vereeniging navolging vinden mag, opdat dit Hollandsch vermaak meer in zwang moge komen.'

20230507-171214
1894-juli-7-eerste-achtriems-race-in-nederland-img-20181009-0013

7 juli 1894: Eerste achtriems race in Nederland


Lustrumperiode 175 jaar ‘De Hoop’

ZONDAGMIDDAG 30 APRIL 2023
Bridgeclinic

DINSDAGAVOND 16 MEI 2023
Bridgeclinic

VRIJDAGAVOND 26 MEI 2023
Feestelijke opening van de lustrumperiode

ZATERDAGMIDDAG 27 MEI 2023
Vlootschouw en receptie voor genodigden en Hoopleden

ZONDAG 28 MEI 2023 (1e Pinksterdag)
Toertocht in en om Amsterdam

MAANDAG 29 MEI 2023 (2e Pinksterdag)
Buurtdag

DINSDAGAVOND 30 MEI 2023
Bridgedrive

ZATERDAGOCHTEND 3 JUNI 2023
Fietstocht rondom Amsterdam

ZATERDAGMIDDAG 3 JUNI 2023
Zeilpuzzeltocht vanuit Jachthaven Bon

ZONDAGMIDDAG 4 JUNI 2023
Coastal Rowing

DINSDAGAVOND 6 JUNI 2023
Epithalamisch diner

WOENSDAGMIDDAG 7 JUNI 2023
Jeugdmiddag

ZATERDAGAVOND 10 JUNI 2023
Lustrumslotfeest

ZATERDAG 2 SEPTEMBER 2023
Lustrumtocht 175 km

ZONDAG 15 OKTOBER 2023
Good Oldies Lunch

Lustrumnieuws

Presentatie Lustrumboek 8/12

Vrijdag 8 december is iedereen op De Hoop welkom bij de presentatie  van het Lustrumboek ‘175 JAAR DE HOOP 1848-2023’ om 18.15 (inloop vanaf 17.30) . Een feestelijke gebeurtenis waarbij we een toost uitbrengen en nog eens nagenieten v... Lees meer

€ 2.500.- voor Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien (ASMR)

De sponsoractie, die gekoppeld was aan de 175 km-lustrumroeitocht, heeft € 2.500,- opgebracht. Woensdag 15 november overhandigden de roeiers Ingeborg Dijkstra, Jannemieke ter Horst, Menno van Blitterswijk, Frans Göbel én organisator Piet Hein Land... Lees meer

175 km-lustrumroeiers en andere Hoop-helden, feest - 2/9

Hoopleden, vrienden en familie zijn van harte welkom om zaterdagavond 2 september de huldiging op De Hoop bij te wonen van onze 175 km-roeiers en andere Hoop-helden. Het programma van de avond ziet er als volgt uit. Tijdschema onder voorbehoud a... Lees meer

Lustrumtocht 175 km - 2/9

Ze zijn er klaar voor  Zaterdagochtend 2 september om 03.00 vertrekken Menno van Blitterswijk, Jannemieke ter Horst, Ingeborg Dijkstra, Karla Milosevic en Frans Göbel vanuit Zutphen en zetten daarmee met een roeitocht van 175 km de lustrumtraditi... Lees meer

Naar nieuwsoverzicht

175 km = 11 keer Ouderkerk op en neer
Op zaterdag 2 september roeien Menno van Blitterswijk, Jannemieke ter Horst, Ingeborg Dijkstra, Karla Milosevic en Frans Göbel volgens de lustrumtraditie, als eerbetoon aan ons 175-jarig bestaan, een monstertocht van 175 kilometer.
Vertrek vanuit Zutphen om 03.00. Verwachte aankomst bij De Hoop tussen 19.30 en 22.00 uur
Route Roeitocht 175 km

Het lustrum is mede mogelijk dankzij:

De plek voor huiswerkbegeleiding
en bijles in Amsterdam

logo-ode

Merchandise

We hebben dit lustrumjaar ook speciale items in stijl met het lustrum. Wil jij ook een uniek item?

Er komen nog meer lustrumitems. Houd hiervoor de ePunt in de gaten.

lustrum-kaartspel-lustrumkaartspel

Lustrumkaartspel
€ 7,50

Lustrumbidon
€ 12,50Lustrumhoodie zwart

Lustrumhoodie
In zwart of rood
€ 42,50

Poloshirtvoorkant

Lustrumpolo
€ 32,50

T-shirt achterkant

Lustrum-T-shirt
€ 25,00

Lustrumpetje
€ 16,50


Direct doneren

In de wandelgangen hebben diverse leden aangegeven dat zij graag een financiële bijdrage willen leveren aan het Lustrum. Uiteraard heeft De Hoop de afgelopen jaren geld opzijgezet voor het Lustrum, want niet alle evenementen zullen kostendekkend zijn. Denk hierbij aan het Jubileumboek of aan de vlootschouw en receptie voor Hoopleden en genodigden van buitenaf op zaterdag 27 mei.

We stellen uw donatie, hoe bescheiden ook, zeer op prijs. Wilt u informatie over andere donatie- of schenkingsmogelijkheden, neem dan contact op met de voorzitter via e-mail.

Alex Vermeulen, voorzitter
Paul van Dijk, penningmeester

 

Direct doneren

Vul onder het veld Donatiebedrag de hoogte van het bedrag in dat u graag zou willen doneren.
Het minimale donatiebedrag is €1. Dit is vanwege de transactiekosten, die gemoeid zijn met deze handeling.

Het e-mailadres wordt enkel gebruikt voor de bevestiging van de donatie, wordt niet vastgelegd en niet gebruikt voor andere doeleiden.

 

 

Partnerships & Sponsoring

 

We zien het bijzondere en feestelijke Lustrumjaar 2023 als een passend moment om partnerships aan te gaan met het bedrijfsleven en instellingen.

Het doel is tweeledig:

  • De partner verbindt zich met een financiële bijdrage aan de oudste Amsterdamse sportvereniging vol actieve leden van alle leeftijden. Naast vermelding op de website biedt een partnership alle mogelijkheid voor recruitment of netwerken. We hebben een agenda met diverse Lustrumevenementen waaraan partners en sponsoren zich kunnen verbinden. Afhankelijk van de hoogte van het bedrag faciliteren wij het gebruik van de locatie, is er mogelijkheid tot roeiclinics en meer. Ook is het mogelijk om met gesloten beurzen een samenwerking aan te gaan.
  • Met het aangaan van partnerships blikt De Hoop meer dan ooit naar buiten voor een duurzame relatie met bedrijven en instellingen met wie ze zich verwant voelt. De financiële bijdrag maakt de vereniging nóg toekomstbestendiger en maakt het dit jaar mogelijk de (lustrum)evenementen naar een hoger plan te tillen.

Zie jij kansen? We gaan graag het gesprek met je aan om de opties te verkennen! Neem contact op middels partnerships@karzvdehoop.nl

 

 


Lustrumcommissie

peter-go-def

Peter Go
(Voorzitter)

Ik ben net 67 jaar geworden. In de zomer van 2012 ben ik lid geworden van De Hoop. Helaas kan ik momenteel zelf niet roeien wegens rugklachten. In mijn studententijd heb ik geroeid bij Njord, 3 jaar wedstrijd geroeid en 3 jaar wedstrijdploegen gecoacht. Ik coach de Grande8 en ik ben lid van de roei-examencommissie. Dit jaar ben ik voorzitter van de Lustrumcommissie met een heel enthousiast team.

Het leukst van het lustrum vind ik dat het leuk is om te zien en mee te maken dat er zoveel enthousiaste Hoopleden zijn die zich voor veel activiteiten naast het roeien op De Hoop inzetten, waaronder de Lustrumactiviteiten. Het Lustrum is nadrukkelijk van, voor en door de Hoopleden. Ook willen we onze blik naar buiten verbreden, waarbij De Hoop ook een onderdeel is van de buurt aan de Weesperzijde en breder, een sportvereniging (de oudste) is van de stad Amsterdam.

_________________________________________________________________________________________

boudewijn-bisschop-def

Boudewijn Bisschop
(Penningmeester)

Hallo, ik ben Boudewijn Bisschop, 30 jaar, woon in Amsterdam Zuid en sinds 2017 roei ik bij de Hoop. Hiervoor heb ik geroeid bij Njord in Leiden en heel kort bij DDS in Delft. Ik heb bij Njord vooral wedstrijd geroeid sinds 2011 en geprobeerd dit met iets lagere intensiteit door te zetten bij De Hoop met mijn ploeg de Grand Budapest 8+. Verder ben ik in Amsterdam te vinden bij RowStudio om daar een beetje onder verhoogde druk aan een ketting te slingeren. 

Naast het roeien, probeer ik mij In mijn vrije tijd in te zetten voor de Hoop. Ik help bij het organiseren van grote wedstrijden, zoals de Skiffhead en de Novembervieren. Bij de Lustrumcommissie ben ik penningmeester en ik ben betrokken bij de sponsorcommissie ter financiële ondersteuning van het lustrum. 

Ik kijk het meeste uit naar de vlootschouw en de receptie waarbij we samen de 175ste verjaardag van onze vereniging kunnen en mogen vieren. Samen trots op het verleden, sporten in het heden en bouwen aan de (top)sport in Amsterdam en verder. Uiteindelijk kan onze historie een inspiratiebron zijn voor talent.

_________________________________________________________________________________________

monique3jpg-def

Monique Middeldorp
(Secretaris)

Ik ben 64 jaar. Ik roei vooral recreatief, maar ik roei ook de Skiffhead, de Heineken en de Head. Ik heb op mijn 12e leren roeien bij RIC, een aantal jaren later (begin 20) ben ik ongeveer 2 jaar lid geweest van De Hoop, in 2015 weer begonnen met roeien bij De Geeuw in Sneek en in december 2015 weer lid geworden van De Hoop.

Ik zit in de kluscommissie. Onze belangrijkste taak is het schilderen van de bladen van de riemen, maar we doen ook allerlei andere klusjes voor de Commissarissen Gebouw en Club

Ik vind het heel bijzonder dat we al 175 jaar bestaan! Het leukst van het lustrum vind ik dat we dit echt samen gaan vieren. Er wordt voor alle categorieën Hoopleden wel iets georganiseerd wat ze leuk zullen vinden. Ik kom ook steeds meer te weten van de geschiedenis van De Hoop. Heel interessant te lezen hoe De Hoop door de jaren heen in staat is gebleken de vereniging levend te houden.

_________________________________________________________________________________________

thomas-en-lucas-wesdorp-def

Thomas Wesdorp
(links op de foto)

 

 

Ik ben 15 jaar en tegen de tijd van de lustrumperiode 16. Ik ben sinds april 2017 lid van De Hoop. Zelf ben ik wedstrijdroeier in het juniorenteam. Ik heb alleen nog bij De Hoop geroeid. Ik zit momenteel nog op de middelbare school, het Barlaeus Gymnasium in Amsterdam.
Ik zit in de Lustrumcommissie en samen met mijn broer Lucas ook vaak bij de Lustrum Feestcommissie.
Het leukst van het Lustrum vind ik het enthousiasme van andere leden, zowel bij het meedoen als het organiseren van de activiteiten. 

 

_________________________________________________________________________________________

thomas-en-lucas-wesdorp-def

Lucas Wesdorp
(rechts op de foto)

Ik ben 15 jaar en sinds 2017 lid van De Hoop. Ik heb op De Hoop leren roeien en ben nu lid van de wedstrijdploeg van de jeugd. Ik zit nog op de middelbare school, in de 4e klas van het gymnasium in de Houthavens, wat soms best veel tijd vraagt buiten school maar gelukkig gaat dat wel goed.

Op De Hoop ben ik eigenlijk vooral aan het trainen voor wedstrijden en deze te roeien. Soms spring ik ergens bij om te helpen met bijvoorbeeld sturen of om een keertje mee te fietsen met de instructie als dat nodig is. Verder ben ik ook altijd teporren voor een potje biljarten of tafelvoetbal met mijn ploeggenoten voor of na de trainingen. Helaas ben ik daar alleen niet zo goed in...

Het leukst van het lustrum vind ik dat er voor iedereen op de Hoop leuke activiteiten te doen zijn. Van een Bridgedrive tot een fiets/zeiltocht. De jeugdmiddag springt er voor mij wel echt uit. Dat komt omdat ik de laatste keer dat dit plaatsvond, toen ik pas net lid was van de Hoop, het echt geweldig vond. Verder is het natuurlijk supergezellig met vele diverse activiteiten in de zon.

 

miriam

Miriam Hafkemeijer

Ik ben Miriam Hafkemeijer, 42 jaar, en sinds 2020 lid van De Hoop. In de zomer van dit Coronajaar startte ik voor het eerst van mijn leven met roeien, middels een intensieve cursus van een week. Sindsdien ben ik als onderdeel van ploeg Blijven Hopen ‘enthousiast recreant’, met de winst bij het regioroeien vorig jaar als de kroon op onze beginnende roeicarrière. En we blijven hopen op meer ;-)

 

Ik vind het leuk om als lid van de Lustrumcommissie meer te weten te komen over de 175 jaar geschiedenis van De Hoop, elke vergadering komt er wel weer een leuk weetje naar voren. En als vertegenwoordiger van mijn leeftijdscategorie (oude jeugd to beginnend middelbaar…?) en groot fan van live muziek kijk ik ernaar uit om tijdens het slotfeest een mooi feestje te vieren op de sociëteit!