Vogalonga informatiebijeenkomst

zondag 21 januari 2024

 
Tijd
12:30 tot 14:00 uur
Locatie
K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'
 
Vogalonga informatiebijeenkomst 21 januari, 12.30

Eén van de mooiste roeitochten die je kunt maken is de Vogalonga in Venetië. Samen met zo’n 1800 andere gondels, sloepen, achten, wherries, drakenboten, kano’s en suppers vaar je op 1e Pinksterdag (19 mei) vanaf het San Marcoplein 32 kilometer door de lagune langs de eilandjes Burano en Murano, om vervolgens glorieus te eindigen op het Canal Grande midden in de stad.

Vanuit De Hoop gaat er elk jaar wel een groep op eigen initiatief die kant op. Inschrijvingen voor de tocht en reis en verblijf regelt iedereen zelf. Omdat er geen boten ter plekke te huur zijn, moeten enkele Hoop-wherries met een botenwagen naar Venetië getransporteerd worden. De botenlogistiek zal door een van de deelnemers gecoördineerd moeten worden. 

Zondag 21 januari om 12.30 in de kleine sociëteit organiseren we een informatiebijeenkomst waarin Nell Westerlaken haar ervaringen deelt over onder andere de botenlogistiek, de veiligheid, de beste plek om te starten en de tocht zelf. Het is meteen een gelegenheid om met andere geïnteresseerden kennis te maken en alvast onderlinge afspraken te maken.
 
Toercommissie