Jeugdroeien

Jeugdroeien

De Hoop heeft een enthousiaste groep van ongeveer 70 jeugdroeiers waarin de laatste jaren extra worden geïnvesteerd. In leeftijd variëren de jeugdleden van 10 tot 18 jaar. Naast de jeugdcommissaris in het bestuur is er sinds enige tijd een Jeugdcoördinator in dienst: Sander Smulders, oud wedstrijdroeier van Nereus. De inzet van iedereen die bij het jeugdroeien betrokken is heeft in het recente verleden geleid tot successen bij de Holland Beker, de NK en het junioren WK.

De jeugd is onderverdeeld in een groep van 10-14 jaar en 14-18 jaar.

Roei-instructie
Gemiddeld wordt er tweemaal per week roei-instructie gegeven aan jeugdroeiers. Sander Smulders, de Jeugdcoördinator, deelt de roeiers in groepen in. In het voorjaar en in de zomer wordt er instructie gegeven in skiffs. In het najaar en in de winter wordt in ploegen en op ergometers geroeid. Ervaren roei(st)ers kunnen een opleiding krijgen tot roei-instructeur en daarna zelf aan hun minder ervaren leeftijdgenoten instructie geven.

Tijden (buiten schoolvakanties):

  • Woensdagmiddag van 14:45-17:00 (wintertijd) en van 15:45-18:00 (zomertijd).
  • Zaterdagmiddag van 11:45-14:00

De oudere en meer ervaren roeiers maken ook buiten deze tijden vaak afspraken met hun ploeg en met hun coach om te gaan roeien. Jeugdleden mogen niet zonder een coach gaan roeien.

Wedstrijden
Jeugdleden van 10-14 jaar kunnen deelnemen aan jeugdwedstrijden. Dit zijn wedstrijden over relatief korte afstanden, vaak zo’n 200 meter. Je kunt meedoen in een skiff, dubbeltwee of een vier. De wedstrijden worden georganiseerd door roeiverenigingen in en om Amsterdam en zijn altijd heel gezellig.

Jeugdleden van 15-18 jaar kunnen wedstrijdroeier worden en deelnemen aan nationale en internationale wedstrijden. Voor minder ambitieuze roeiers bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan regiowedstrijden.

Deelname aan wedstrijden wordt gecoördineerd door de Jeugdcoördinator.

Wil je lid worden?
Als je kan zwemmen ben je vanaf de leeftijd van 10 jaar welkom bij De Hoop voor jeugdinstuctie; je kunt gewoon eens langskomen om kennis te maken. Na 2 maal meedoen om kennis te maken kan je een proeflidmaatschap van 3 maanden nemen. Daarna kan je, natuurlijk in overleg met je ouders, besluiten om jeugdlid worden.

Voor vragen kan je een mail sturen naar jeugd@ (klik hier)

Als je kennis komt maken, kunnen we je meer informatie geven zoals informatie over contributie, eventueel bijkomende kosten voor wedstrijden, enzovoort.

Jeugdroeikamp
Jaarlijks wordt ook een jeugdroeikamp gehouden. In september waren bijna 40 jeugdroeiers een weekend te gast bij Pampus in Almere. Naast het roeien is er dan ook tijd voor spelletjes, kampvuur en veel plezier!

Jeugdbestuur
De Hoop heeft een Jeugdbestuur dat bestaat uit jeugdleden die leuke activiteiten voor de jeugd organiseren. Bijvoorbeeld meehelpen met het jeugdkamp en de barbeque. Het jeugdbestuur is via mail bereikbaar.

Naast het jeugdbestuur is er ook een Jeugd Commissie die zich bezighoudt met de instructie, met de organisatie van de jeugdwedstrijden en met activiteiten als het kamp, de lichtjestocht en de zomer-barbecue. In de jeugdcommissie zitten leden maar ook bijvoorbeeld ouders van jeugdroeiers.

p6270956 medium

Hoopjeugdroeiers tijdens roeikamp

IMG 0934_400jeugd

Jeugdroeisters in Hooptenue

-WJC11-K10152 400jeugd

Als Hooproeister behaalt Anne Fischer (3e van links) zilver bij WK Junioren

IMG 0681_400jeugd

Junioren op de bosbaan