Regioroeien

Jaarlijks worden er in Amsterdam regiowedstrijden georganiseerd in het voor- en najaar. Het zijn 5 wedstrijden op zaterdagmiddag bij 4 verenigingen in Amsterdam en een afsluitende wedstrijd op de Bosbaan. De wedstrijden hebben een vriendschappelijk karakter en zijn bedoeld voor beginnende en recreatieve roeiers die het leuk vinden eens een wedstrijd te roeien. De hoofdprijs is vaak een taart. Er wordt geroeid (dames, heren of gemengd) in een C2 of C4 met stuurman.

Ben je net lid of roei je al langer? Heb je je S1/S2-bevoegdheid? Geef je op voor de regioroeiwedstrijden! Meedoen aan het regioroeien betekent:

  • veel roeiplezier
  • in competitie roeien, je krachten meten met gelijken
  • een finale op de Bosbaan

Het kan zomaar jouw opstap zijn naar een nationale roeiwedstrijd zoals de Heineken Roeivierkamp of de Head. Je kunt je inschrijven met je ploeg, maar ook individueel, voor een plaats in een boot waardoor je niet zelf een ploeg hoeft te regelen. De aanmeldingen verdelen we over gestuurde vieren en tweeën. Je kan je ook opgeven als stuurman/vrouw. Na aanmelding op een plek in de boot bespreek je met je regioroeiteam en de coach de verdeling in de boot.

Trainingsavonden
Voor iedereen zijn er gezamenlijke trainingsavonden. Aanmelden kan tot twee weken van tevoren. Indien je onverhoopt niet kan, dien je een vervanger te regelen. Je traint dan met de ploeg waarin je de eerste wedstrijd roeit.Tijdens deze trainingsavonden zijn er coaches aanwezig die je ploeg kunnen coachen.

Wedstrijden
De wedstrijden vinden plaats bij RIC, Poseidon, De Hoop, Willem III, De Amstel en op de Bosbaan. De data worden in het voorjaar bekendgemaakt op de website www.regioroeien.nl. Hier is ook alle verdere informatie te vinden.

Aanmelden regioroeien

De Hoopleden kunnen zich opgeven, indivicueel of met een ploeg, via e-mail: neieoroiger.[antispam].@karzvdehoop.nl. Vermeld bij je opgave:

  • Roeiniveau (S1,S2,S3 of B1,B2,B3)
  • Bij opgave van een ploeg: alle namen en roeiniveaus per persoon.
  • Aanmelding als stuur of roeier.

Regioroeicommissie De Hoop
Christel Fink - 06 22203824
Yvonne Cats - 06 25441901
Rob Wijsbek
Jeroen Loeffen

5bladenregioroeien