Toertochten De Hoop

De Hoop organiseert elk jaar een aantal tochten:

  • In januari het Amsterdam Lightfestival; samen met vele boten van andere Amsterdamse roeiverenigingen; na afloop buffet op De Hoop.
  • Op Hemelvaartsdag: het Dauwroeien; vroeg uit de veren en roeien door de grachten in de stille, slapende stad. Na terugkeer samen ontbijten in De IJsbreker.
  • In juni de Kortste nachttocht in samenwerking met de andere Amsterdamse burgerroeiverenigingen: een rondje Ronde Hoep in de nacht en onderweg pauze in de Waver, verzorgd door de Amstelgeuzen. De tocht sluiten we af met soep bij RIC.

Nadere informatie verschijnt in de ePunt en op de website. Voor verdere inlichtingen kan je een e-mail sturen naar de commissie toerroeien: neieorreot.[antispam].@karzvdehoop.nl.

 
toertocht-azim-2019 2

Zelf op stap

Voor wie er op eigen gelegenheid op uit wil, zijn er in eerste instantie onze eigen wherry’s. Niet alleen voor een paar uurtjes of een dagje in en rond Amsterdam, maar ook elders in Nederland want er zijn veel leuke tochten te maken. Boten van De Hoop zijn beschikbaar en als je wat verder weg wil, kunnen we een botenwagen regelen. Overleg dit met de commissaris Roeien: neieor.[antispam].@karzvdehoop.nl.

Ook is het mogelijk contact op te nemen met een andere roeivereniging of er ter plekke boten geleend mogen worden. Op Toerplatform.nl zijn suggesties voor toertochten te vinden. En bekijk de website van de KNRB voor georganiseerde toertochten bij roeiverenigingen.

Informatie

Verdere informatie over het toerroeien is te verkrijgen bij de commissaris Roeien: neieor.[antispam].@karzvdehoop.nl.

 
vogalonga-2

Roeien in het buitenland

De KNRB organiseert meerdaagse tochten, kijk hiervoor op de pagina KNRB toertochten. Het botenwagenproject van de KNRB houdt in dat gedurende de maanden juni, juli en augustus op een aantal plaatsen in het buitenland een botenwagen staat met twee wherry’s erop. Die kunnen gehuurd worden. Voor de rest moet je zelf reis en verblijf regelen.

Bijzondere internationale evenementen zijn de Vogalonga in Venetië en de Traversée de Paris over de Seine. Hoewel het initiatief bij de leden ligt (regelen van vervoer, accommodatie etc.), kan De Hoop wel een cöordinerende rol hierin spelen. Neem tijdig contact op met de commissaris Roeien en hou de nieuwsberichten in de gaten.

 

lightfestval-3