Onthulling Hekwerk

zondag 26 mei 2024

 
Tijd
17:00 tot 18:30 uur
Locatie
K.A.R. & Z.V. 'De Hoop'
 

VIERING 176ste VERJAARDAG DE HOOP

Bij deze nodigen we iedereen uit voor de feestelijke onthulling van het nieuwe hekwerk zondag 26 mei, de dag dat De Hoop haar 176ste verjaardag viert.

17.00: Ontvangst
17.45: Officiële onthulling
Tot 18.30: Een toost op het nieuwe sieraad

Mede geïnspireerd door een hekwerk van zijn hand aan het Olympiaplein rond sportvereniging Swift heeft kunstenaar Ruud-Jan Kokke een ontwerp gemaakt dat zowel functioneel als verrassend is. Zijn ontwerp verwijst naar onze kernactiviteit roeien. Het bestaat uit 100 kruislings geplaatste riemen met opengewerkte moderne ‘big blades’, geplaatst op de bestaande en reeds gerenoveerde muur. Het ijzerwerk is gedekt rood gemoffeld. De riemen zijn per zijde om de 20 cm geplaatst en aldus is er een veilige ruimte tussen de ‘spijlen’ van 10 cm.
“Er ligt een zeer hoogwaardig en zorgvuldig ontwerp voor de vervanging van het bestaande hekwerk”, aldus de Welstandscommissie van de gemeente bij wie een vergunning is aangevraagd en gekregen.

Tijdens het officiële gedeelte wordt tevens een bescheiden bord onthuld met de namen van de 122 leden die met hun bijdrage dit hek mede mogelijk hebben gemaakt.  Een mooie toevoeging aan de nieuwe en autoluw ingerichte Weesperzijde, aan onze buren en aan de vereniging.