Bestuursvergadering van 9 april

Geplaatst op 14-04-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Alex Vermeulen, voorzitter
Bestuurssamenstelling
Helaas deelde Sjoukje Braam mee dat zij haar kandidatuur voor de functie van Secretaris intrekt op persoonlijke afweging met werk, privé en de Hoop. De leden van het bestuur hebben het volste begrip hiervoor en vinden het jammer gelet op wat zij de afgelopen maanden aan energie en inzet bracht
Het bestuur heeft direct de zoektocht naar een nieuwe secretaris heropend. Wil je je oriënteren over deze functie? Maak vooral een afspraak met een van onze bestuursleden of met mij over de rol van de secretaris binnen het bestuur. Ook is de functie van commissaris Gebouw nog vacant. Hoewel affiniteit met gebouwbeheer een pre is, is het niet strikt noodzakelijk om over een bouwkundige achtergrond te beschikken.
 
Algemene vergadering
In de voorbereiding van de Algemene vergadering van 22 april a.s. werden de laatste puntjes op de ‘i’ gezet. De stukken staan inmiddels op de website en kunnen ook per email worden opgevraagd.
 
Veiligheidsrichtlijn
Naar aanleiding van het omslaan van een jeugdploeg afgelopen weekend namen we nog eens de Veiligheidsrichtlijn op het water door zoals gepubliceerd op onze website. Deze Veiligheidsrichtlijn  bevat genoeg handvatten voor hoe te handelen zowel voor dat je de boot instapt als bij calamiteiten op het water. De commissarissen Roeien en Jeugd zullen in bijeenkomsten met instructeurs en coaches levend maken wat al goed is opgeschreven. Daarbij zullen zij ook peilen wat instructeurs en coaches nog aanvullend aan ideeën hebben om het roeien zo veilig mogelijk te maken. Een en ander laat onverlet dat ieder lid de verantwoordelijkheid heeft de inhoud van Veiligheidsrichtlijn te kennen en in praktijk te brengen.
 
Wedstrijdkalender KNRB
We stonden ook stil bij de perikelen rond de wedstrijdkalender van de KNRB. In het concept van die wedstrijdkalender is voor de komende drie jaar in het laatste weekend van maart een Nationaal Kampioenschap voor alle nummers voorzien. Indien dat doorgaat, kan dat grote gevolgen hebben voor de lange afstandswedstrijden op de Amstel (Head of the River, Heineken Roeivierkamp, Skiff en Jeugd- & Tweehead en ook de Varsity). In de jaarvergadering van de KNRB 6 april jl. werden vele vraagtekens gezet zowel inhoudelijk als qua procedure. Met de andere verenigingen binnen de ARB hebben wij gepleit voor koppeling van een NK aan de wedstrijden van de Koninklijke Holland Beker, doorgaans in juli. Een besluit kon niet worden genomen vanwege mogelijke contractuele afspraken en nader overleg met de bondscoach van TEAM NL. Afgesproken is om op 16 april alsnog een inspraakavond te houden. Eventueel volgt een ingelaste Algemene vergadering op 6 mei a.s. Wij doen er natuurlijk alles aan om de Skiff en Jeugd- & Tweehead  overeind te houden als een instituut met een lange en roemruchte historie. Met onze wedstrijdcommissie zullen wij kijken welke initiatieven kunnen worden genomen om onze wedstrijden te vernieuwen en nog interessanter te maken. (Inmiddels bekend geworden dat KNRB meer tijd wil nemen voor goede discussie en het hele plan een jaar opschuift)
 
Plaatsing Lustrumhek  
donatie-qr-image002Op 25 april wordt ons nieuwe Lustrumhek geplaatst. Wij kijken er allemaal naar uit! Op zondag 26 mei om 17.30 uur zullen wij het hek officieel ‘onthullen’ als een cadeau aan de stad, de Weesperzijde en onszelf. Tevens zal dan een bord met alle namen van de deelnemers aan de financiering ervan worden onthuld. Als je snel bent en nog niet heb deelgenomen kun je er nog bij! Dat kan nog tot 1 mei a.s. Maak een donatie over via bijgaande QR code en ook jou valt de roem ten deel van schenker aan het mooiste hek van de stad!