Coastal Nieuws

Geplaatst op 17-09-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Elco van Groningen, commissaris Coastal
Run-row-run in Hoek van Holland
De Rotterdamse roeiverenigingen Skadi en De Maas hadden dit jaar de primeur van een coastal endurance wedstrijd met een zogenaamde Le Mans start, waarbij de stuur of de slag vanaf de startlijn over het strand naar de boot moest rennen. Bij de dames zorgde dit voor een aantal ploegen die volledig uit koers hun wedstrijd aanvingen en een aanvaring. De herstart daarna ging goed, en de andere heats voltrokken zich zonder noemenswaardige incidenten. Ook de finish was spectaculair met de boeg die uit de boot moest springen om een laatste sprintje over het strand te trekken, waarbij meerdere boegen volledig kopje onder gingen. De Hoop deed zowel bij de Heren als in het Mixed veld mee, resulterend in een 8e plek voor de Heren en een 4e en 6e plek in de Mixed.
 
IJmeer challenge op zondag 24 september
Het coastal seizoen wordt traditiegetrouw afgesloten met een wedstrijd op het IJmeer - waar we normaal onze trainingen afwerken. Perfect voor beginnende coastal roeiers om eens een wedstrijd te starten. 
Schrijf je ploeg voor woensdag 20 september in via dit formulier: https://www.karzvdehoop.nl/bestanden/inschrijvingsformulier-wedstrijden-2022-01-31.xls