Introductie Boudewijn

Geplaatst op 07-07-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Boudewijn Bisschop, commissaris wedstrijd a.i.
bb-img-3857klMijn naam is Boudewijn Bisschop, 32 jaar, en sinds 2017 lid bij de Hoop. Ik zal, in afwachting van de ALV in november, de taken van Falko als wedstrijdcommissaris a.i. overnemen sinds zijn recente verhuizing naar Zwitserland. Ik zal middels dit stukje een korte introductie geven en toelichten waarom ik dit met enthousiasme zal oppakken.
 
Al meer dan de helft van mijn leven ben ik verbonden aan het roeien. Ik ben op mijn 15de voor het eerst in een roeiboot gezet bij DDS, daar begon het avontuur op de Schie samen met mijn broertje en twee vrienden; heen en weer naar Den Haag in een C4x+. Na een korte pauze heb ik het roeien weer opgepakt bij de K.S.R.V. "Njord", daar heb ik me 4 jaar beziggehouden met wedstrijdroeien en allerlei andere zaken rondom het studenten-roeien. In 2017 in Amsterdam aangekomen bij de Hoop, waar ik me bij de Grand Budapest 8+ kon aansluiten. Naast het roeien heb ik me de afgelopen jaren ingezet binnen de Hoop als wedstrijd commentator, lustrumcommissie en een paar jaar als onderdeel van de wedstrijdcommissie. Ik vind roeien een prachtige sport, waarbij je jezelf fysiek kunt uitdagen en samen in een ploeg of alleen een mooie prestatie kan neerzetten gedurende je hele leven.
 
Toch is het vooral het wedstrijdroeien waar mijn aandacht ligt. Door mijn vriendin word ik nog wel eens "betrapt" op het kijken en volgen van allerlei roeiwedstrijden, uitslagen, en live videomateriaal. Ik voel zelf een soort trots als ik zie dat de Hoop (en Njord) een wedstrijd wint, een record vaart, of meedoet op het hoogste niveau. Ik hoop dat we samen deze trots van het rood-wit-zwart kunnen voelen en delen bij de prestaties van onze junioren, elite-roeiers, alsmede onze masters in de verschillende leeftijdscategorieën bij het roeien van verschillende (inter-)nationale wedstrijden. Verder zal ik me inzetten om Women at Henley 2025 verder uit te bouwen, het wedstrijdroeien verder te ontwikkelen, en ervoor te zorgen dat de Hoop in de breedte vooraan roeit én wint tijdens de Amstelbeker, Novembervieren, de Roeivierkamp/H4K, Skiffhead, en Hollandia/NK Klein.
 
Ik hoop binnenkort met u allen verder kennis te maken.