Jeugd en Junioren slaan hun slag bij de DIYR

Geplaatst op 07-07-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Wietske Helle, commissaris jeugd
Dit weekend was het een-en-al energie en spanning tijdens de DIYR, de laatste reguliere wedstrijd van het roeiseizoen.
De spanning was hoog, zowel bij de instructiejeugd, die vaak hun eerste wedstrijd op de Bosbaan roeiden, als bij de wedstrijdjunioren die streden voor een plek bij de Coupe de la Jeunesse, en alles daar tussen in!
De wedstrijdjunioren roeiden een volledige 2k, terwijl de instructiejeugd een gebroken 2k roeide (eerst 1000m, gevolgd door een rustige 500m en afgesloten met een 500m sprint). Het waren twee enerverende dagen, met als domper dat de wedstrijden op zaterdagmiddag werden afgelast vanwege aanhoudende harde wind. Anders waren er zeker nog meer overwinningen behaald! De jeugd van De Hoop heeft mooie blikken getrokken:
  • Twan Reijinga won in de HSB 1x (<23j) in de gebroken 2k.
  • Sverre Verdoes en Dane de Laaf lieten geen twijfel over wie de beste waren, en wonnen het J18 2x 1e jaars veld met flinke bootlengtes voorsprong.
  • Isabelle Croes en Emmy Oosterhuis behaalden de winst in de M16 2x gebroken 2k.
  • Isabelle Croes won haar heat in de gebroken 2k en werd ook nog eens 1e in de M16 1x overall.
  • De meeste geanticipeerde prestatie was die van de J18 8+. Ze eindigden als 2e achter een combinatieploeg met de WK-selectie. Met de flinke voorsprong op de rest van het veld liet onze bijna-verenigingsacht zien dat ze ruimschoots hun plek bij de Coupe de la Jeunesse hadden verdiend! Zeven De Hoop J18 roeiers zullen deelnemen aan het Europees jeugd toernooi op 9 augustus 2024 in Racice, Tsjechië. Meer info.
Voor de rest van de jeugd ligt het roeien even stil na aankomende zaterdag 13 juli. We sluiten het seizoen dan af met een BBQ bij De Hoop; schrijf je in via deze link.
We beginnen weer met roeien tijdens ons Jeugd Roeikamp in Vinkeveen op 7 en 8 september; schrijf je in via deze link.