LUSTRUM 175 JAAR - 26/5 t/m 10/6

Aftellen geblazen!
Vrijdag 26 mei vieren we onze 175ste-verjaardag en start de Lustrumperiode die met talloze activiteiten tot en met 10 juni duurt. Het zilver is ‘gepoetst’, het terras wordt overkoepeld, de sociëteiten worden versierd, met dank aan Christel Voogd o.a. met bloemstukken, er is een openingsavond met revue en een DJ (26/5), een grootse Vlootschouw met receptie voor genodigden, Hoopleden én voor alle deelnemers (27/5), een Toertocht (28/5), een Buurtdag met wandelingen (29/5), een Bridgedrive (30/5), Fietstochten en Zeilpuzzeltocht (3/6), Coastal Rowing op IJburg (4/6), het Epithalamisch Diner voor Hoopse stellen (6/6), een Jeugdmiddag met maaltijd, ook voor coaches en instructeurs (7/6) en het Lustrumfeest De Hoop 175 jaar met liveband en DJ (10/6). Meld je aan via de agenda op de website van De Hoop.
 
Voor alle activiteiten geldt dat ook jeugdleden van harte welkom zijn!!
 
Vlootschouw en receptie - gezamenlijk roeicadeau aan Amsterdam - 27/5
Met de Vlootschouw waar zo’n 80 boten aan zullen deelnemen, brengen niet alleen de roeiers van De Hoop maar ook die van de andere Amsterdamse roeiverenigingen zaterdagmiddag 27 mei tussen 15.00-16.00 een Hommage aan de Amstel. Het wordt een prachtig feest dat laat zien hoe schitterend het is om roeiend, op spierkracht, de Amstel te bevaren: de rivier die zo van belang is voor de ± 6000 roeiers van de Amsterdamse verenigingen. De Vlootschouw voert langs het verenigingsgebouw van De Hoop waar het bestuur en genodigden vanaf het terras het spektakel zullen aanschouwen. Alle Hoopleden met introducé zijn voor deze Lustrumreceptie uitgenodigd. Ook alle deelnemers aan de Vlootschouw zijn hier na afloop welkom om te borrelen en na te genieten. 
 
Heb je je niet opgegeven voor de Vlootschouw, maar wil je hier toch nog graag aan deelnemen, stuur dan snel een e-mail naar wuohcstoolv.[antispam].@karzvdehoop.nl en dan is er vast nog een boot of plaatsje in een boot vrij.
 
Vlootschouwcommissie
 
Lustrum Toertocht Sloterplas & Nieuwe Meer 28/5 
Tot en met woensdag 24 mei is het nog mogelijk je aan te melden voor deze Lustrumtoertocht (25 km) via het Centrum, Oud-West en Nieuw-West door de sluizen naar de Sloterplas. Na de Sloterplas gaat het via de Akersluis verder naar de Nieuwe Meer, die ook overgestoken wordt. Via het Zuider Amstelkanaal beland je weer op de Amstel. Er wordt in wherries en C-boten geroeid. Onderweg passeer je drie sluizen waar de toerroeicommissie met hapjes klaarstaat. Een prachtige tocht waarbij je zowel door de grachten van Amsterdam vaart als op het (half) open water van de Sloterplas en de Nieuwe Meer. Kosten: Volwassenen: € 10,00 | Jeugd: € 5,00. Aanmelden kan tot en met donderdag 25 mei via de agenda.
 
Toerroeicommissie
 
Welkom aan de Buurt wandelingen ook voor Hoopleden - 29/5
Ook Hoopleden kunnen zich aanmelden voor een van de wandelingen maandagochtend 29 mei o.l.v. een professionele gids van A dam good Choice. De wandelingen van ± 1 uur voeren langs iconische plekken uit de 175-jarige geschiedenis van De Hoop. Vertrek vanaf De Hoop. Introducé welkom. Na de wandeling is er een drankje en lekkers op het terras. Opgeven kan tot en met donderdag 25 mei via de agenda.
 
Lustrum Bridgedrive 30/5
Er wordt dit jaar al 100 jaar gebridged op De Hoop en daarom wordt er tijdens ons lustrum ook een bridgedrive georganiseerd. Het wordt een gezellige bridgeavond, dus ook bridgers die de eerste beginselen van het bridgen tijdens de clinics hebben geleerd zijn welkom. Neem vooral je bridgepartner mee als introducé! Er zijn nog enkele plaatsen vrij. Inschrijven kan tot en met donderdag 25 mei via de agenda

Kosten: € 17,50 (inclusief koffie/thee, drankje, hapje en het De Hoop Lustrum kaartspel (limited edition)).
 
Lustrum T-shirts en Lustrumpolo’s vanaf 17/5
De Lustrum T-shirts en Lustrumpolo’s vinden gretig aftrek. Ook komende week tijdens de openingstijden van Lots kun je ze passen, bestellen en betalen. Er is zowel een dames als herenlijn. Kosten: T-shirts € 25,00 | polo’s € 32,50.
 
Lustrumfeest 175 jaar De Hoop
Over 3 weken barst het Lustrumfeest los. De hoogste tijd om nu kaarten te kopen en na te denken hoe je acte de présence gaat geven op zaterdag 10 juni a.s.! 
 
Gemakkelijk luisteren 
De avond begint om 19.00 uur met 'easy listening music' gespeeld door de liveband Mr Mitch’s Groove Sensation. Rustige muziek waarbij je onder het genot van een hapje en drankje gezellig elkaar kan ontmoeten en kan bijpraten. Rond 20.45 zwelt de muziek aan en kan er ook gedanst worden. 
 
Swingend 
Rond 21.30 uur start DJ Miss Brown met een swingende discobeat. Na de laatste sessie van Mr Mitch’s gaat Miss Brown in full swing.Tot in late uurtjes (einde circa 01.00 uur) sta je op de dansvloer, waag je een gokje aan de roulette- of blackjacktafel en bestel je drankjes aan de buitenbar op het fraai verlichte Hoopterras. Voor jeugdleden is er een eigen piratenrots, met prachtig uitzicht op de ‘maritieme’ Amstel! 
 
Al of niet ‘maritiem’ verkleed?
Het feesthema 'Een maritieme reis door de tijd’ noodt natuurlijk uit tot een passende outfit. Maar niets is verplicht. Hieronder geven we suggesties om je op het feest te laten ’shinen’ als commandant der zeestrijdkrachten, luitenant der mariniers, kapitein, lichtmatroos, zeemeermin, piraat of als gewoon jezelf, je bent tenslotte een echte Watergeus! 
Kijk voor kapiteinspetten en admiraalshoeden op http://www.feestwinkel.nl of http://www.feestkleding365.nl of ga voor passende kleding naar Gerritsen Theaterkostuums.
 
Kaarten 
Koop nu je kaarten via de agenda. Volwassenen betalen € 17,50 en de jeugd € 7,50 per kaart. (Inclusief een aantal drankjes en hapjes). Je kunt ook een introducé(e) meenemen.