LUSTRUM 175 JAAR - 26/5 t/m 10/6

Geplaatst op 04-06-2023  -  Categorie: Lustrum 175  -  Auteur: Monique van Schendelen (commissaris club), Monique Middeldorp (lustrumcommissie)
Halverwege de Lustrumperiode kunnen we terugkijken op een eerste week boordevol geslaagde activiteiten. Met dank ook aan de weergoden die iedere keer voor een stralende zon en bij de Zeilpuzzeltocht ook voor een lekkere wind zorgden. Na de Openingsavond met revue en DJ, de Vlootschouw en de receptie stonden de Toertocht Sloterplas & Nieuwe Meer, de Buurtdag met wandelingen en roeiclinics, de Bridgedrive, de Fietstochten, de Zeilpuzzeltocht en het Coasta roeien op het programma.  De komende week ruim baan voor het  Epithalamische diner voor Hoopse stellen, en we kijken nog uit naar de Lustrumjeugdmiddag (7 juni) en natuurlijk het Slotfeest zaterdag 10 juni met live band, DJ en veel meer, waarvoor een paar honderd leden zich al hebben opgegeven. Mis dit feest niet. Aanmelden kan nog tot en met 7 juni via de agenda op de website. Introducé ook welkom. 
 
Oproep vrijwilligers (herhaling)
Mede dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers tijdens de Openingsavond en de Vlootschouw zijn deze lustrumactiviteiten een enorm succes geworden. Het leuke van helpen tijdens (de opbouw van) een activiteit is dat je met allerlei verschillende roeiers samen iets moois neerzet. We kunnen nog hulp gebruiken op:
  • woensdag 7 juni | 11.30 –  14.30 uur: opbouw waterparcours en overige onderdelen voor Jeugdmiddag.
  • zaterdag 10 juni | 9.00 – 15.00 uur: opbouw podia en versiering grote en kleine sociëteit voor slotfeest. Geef aan of je de hele dag kunt helpen of alleen in de ochtend of middag.
  • zondag 11 juni vanaf 13.00 uur: afbraak podia en versiering in grote en kleine sociëteit.
Graag aanmelden bij murtsul.[antispam].@karzvdehoop.nl
(Iedereen, ook wie zich al aangemeld heeft, krijgt vooraf bericht.)
 
Bijzondere plattegrond van Amsterdam 
Van De Hoop weten we dat sinds de oprichting 175 jaar geleden het clubgebouw op diverse locaties in Amsterdam gestaan heeft. Ook de geschiedenis van de andere Amsterdamse roeiverenigingen wordt gemarkeerd door de plekken waar hun boten in de loop der jaren lagen opgeslagen en waar het verenigingsleven plaatsvond. In de kleine sociëteit zijn op een grote plattegrond van Amsterdam met spelden en vlaggetjes de plekken aangegeven waar de Amsterdamse roeiverenigingen hun clubgebouwen hadden staan. Met achter iedere verhuizing een ongetwijfeld opmerkelijk verhaal. Met dank aan het Amsterdams Stadsarchief en roeimuseum.nl
 
Lustrumartikelen 
Heel veel leden hebben de afgelopen weken de Lustrum-T-Shirts en/of Lustrum Polo’s besteld. Komende week worden de aantallen aan Roeigoed doorgegeven. Zodra alles geleverd wordt, komt er een ophaalbericht in de e-Punt. De bestelling van de Lustrum-T-Shirts en Lustrum Polo’s loopt vanaf eind volgende week via Roeigoed.NL.
T-Shirts: € 25 | Polo’s € 32,50

Overige lustrumartikelen:
  • Lustrumkaartspel: € 7,50 (verkrijgbaar op De Hoop)
  • Bidon: € 12,50 (verkrijgbaar op De Hoop)
  • Lustrumpetje: € 16,50 (bestellen bij Roeigoed)
  • Lustrumhoodie: € 42,50 (bestellen bij Roeigoed)
 
Voorintekening Lustrumboek
Ruim 50 leden hebben al van de mogelijkheid gebruik gemaakt tegen een gereduceerd tarief het 300 pagina’s tellende schitterend vormgegeven en inhoudelijk sterke Lustrumboek met € 5,- korting te bestellen. Voor € 27,50 i.p.v. € 32,50.  De eerste 150 voorintekenaars ontvangen bovendien een set van 5 unieke kaarten (op=op). Stuur een e-mail naar esidnahcrem.[antispam].@karzvdehoop.nl of maak € 27,50 over op bankrekeningnummer NL49 ABNA 0519 6852 29 t.n.v. De Hoop met vermelding ‘lustrumboek’. Formaat: 17 x 24 cm. Eerste oplage: 500 exemplaren. 
Foto’s en filmbeelden lustrumactiviteiten in hoge resolutie
Niet alleen van de Vlootschouw maar ook van andere lustrumactiviteiten circuleren in allerlei WhatsApp-groepen de mooiste foto’s en filmbeelden. We willen ze graag breder delen en voor de komende 175 jaar archiveren. Bij deze een oproep de foto’s en filmpjes in hoge resolutie voor copyrightvrij gebruik (met naamsvermelding indien dit vermeld staat) via We Transfer te sturen naar seid.[antispam].@karzvdehoop.nl. Bij voorbaat dank.
 
VERSLAGEN
Lustrum Toertocht - 28/5
Zondag 28 juni stond de Lustrum-toertocht op het programma. Met wherries werd een tocht gemaakt die via de Amsterdamse grachten naar Nieuw-West via de Cramersluis naar de Sloterplas voer. Bij de jachthaven werd aangelegd voor een koffie-pauze, waarna de tocht verderging via de Slotervaart naar de volgende sluis om op de Nieuwe Meer uit te komen. De gedwongen stop bij de sluis, er moest op de sluiswachter gewacht worden, werd opgevrolijkt met hapjes. Daarna werd via de Nieuwe Meer naar de pauze-plek in het Amsterdamse bos geroeid om van de meegenomen hapjes te genieten. Daarna terug naar De Hoop om op het terras onder het genot van een drankje de dag na te bespreken.
Buurtdag met wandelingen en roeiclinics - 29/5
Met de Blik naar buiten waren buurtgenoten op tweede Pinksterdag uitgenodigd deel te nemen aan een wandeling langs iconische plekken uit de geschiedenis van De Hoop en een van de roeiclinics. De uitnodiging alleen al leverde veel reacties op. Ook van buren die niet konden deelnemen, maar ons verrasten met verjaardagsfelicitaties. Isabelle Nelis van 'A dam good choice’ verzorgde met enthousiasme de wandelingen, waar ook diverse Hoopleden aan deelnamen. Met dank aan weer andere Hoopleden leerden diverse buurtgenoten de beginselen van het roeien via ergometer, oefenbak en uiteindelijk in de C4x+.  
 
Bridgedrive - 30/5
Dinsdag 30 mei werd in de kleine sociëteit sinds jaren weer een Bridgedrive gehouden met 24 deelnemers van allerlei bridgeniveaus. Oude cracks als Pim Hallensleben en Luuk Landaal en volledige beginnelingen namen het tegen elkaar op onder de professionele leiding van twee externe spelleiders die ons hielpen met puntentelling en soms ook advies gaven hoe verder te spelen. De familie Landaal was met 7 leden ruim vertegenwoordigd. De wisselbeker is weer in ere hersteld en gewonnen door…. Je raadt het natuurlijk al… twee Landalen, Luukje en Eugenie. Het was een gezellige en leerzame avond. Voor herhaling vatbaar.
Lustrum Fietstocht en Zeiltocht - 3/6
Een strakke blauwe lucht, niet te veel wind, dus een prachtige dag voor een fietstocht. Er waren drie tochten uitgeschreven: 52,5 km, 35 km en 17,5 km. De langste afstand voor de snelste fietsers, de 35 km voor de tourfietsers en 17,5 km voor de stadsfietsers. Mooie tochten langs de Amstel, de Waver, Amstelveen, De Kwakel, Wilnis, Mijdrecht… georganiseerd door Stephan Bon en Joan van Marken. De finish was bij Jachthaven Bon waar de fietsers een kopje koffie/thee kregen en een heerlijke lunch.
Om 13.00 kwamen daar ook de deelnemers aan de Zeilpuzzeltocht bijeen die, na een palaver waar de spelregels werden uitgelegd, om 14.00 van start ging. Zes goed gevulde boten namen het tegen elkaar op. Ook enkele deelnemers aan de fietstocht gingen vrolijk door met deze tweede lustrumactiviteit. De wind trok aan, na een eerste rif volgde bij sommigen een tweede, het kompas moest worden geraadpleegd, bij een gelijk aantal punten kon de tijd meespelen, er was materiaalpech, maar vooral enorm veel plezier. De winnaars die beloond werden met een originele Polyvalk-zeiltas waren Roxsane Maxwell en Thomas Bohnstedt met schipper Mariette Keijser. Met dank aan Dick Buitelaar en Miriam Hafkemeijer voor het uitzetten van de tocht.  
Lustrum Coastal Rowing - 4/6
Op de locatie op IJburg, waar onze coastal boten liggen, moesten de deelnemers in 2 boten een wedstrijdparcours afleggen. Een afstand van iets meer dan 2000 meter waarbij ze halverwege een boei moesten ronden. De winnaars van deze wedstrijd mochten het opnemen tegen een aantal doorgewinterde coastal roeiers. Met dank aan Rob Wijsbek en Henk Wismeijer die ervoor zorgden dat ook deze lustrumactiviteit weer soepel en feestelijk verliep.