Lustrumtocht 175 km - 2/9

Geplaatst op 20-08-2023  -  Categorie: Lustrum 175  -  Auteur: Lustrumcommissie
Wees er zaterdag 2 september bij 
  • Tussen 15.00-16.00 zeilsaluut op het Gooimeer
  • Vanaf 19.00 roeiers-saluut vanaf De Omval
  • Vanaf 20.00 een grootse huldiging van de roeiers van de 175 km tocht. Tevens staan we stil bij het succes van ‘onze’ mannen in Henley, het succes van jeugdroeiers, nemen we officieel afscheid van Lorenzo van Velzen als Hoofdcoach junioren én geven we de bridgewisselbeker een ereplek in de vitrine.
 
175 km = 11 keer Ouderkerk op en neer
Over een kleine twee weken, zaterdag 2 september, is het zover. Dan roeien Menno van Blitterswijk, Jannemieke ter Horst, Ingeborg Dijkstra, Karla Milosevic en Frans Göbel volgens de lustrumtraditie, als eerbetoon aan ons 175-jarig bestaan een monstertocht van 175 kilometer. Vertrek vanuit Zutphen om 03.00. Verwachte aankomst bij De Hoop: tussen 19.30-20.30. Zie hier de route.
 
Voor de tocht van 175km heeft de ploeg nu twee keer samen getraind in de C4x+. Ze hebben geoefend met het doorwisselen van de stuurplek (over elkaar heen klauteren) en gezorgd dat iedereen op elke plek kan roeien (iedereen roeit met dezelfde afstelling, namelijk die van Menno). Verder hebben ze verschillende riemen getest en is de boot (Kapitein Cleuter) door Piet Hein Landaal en Ruud Zwaag nagelopen (goed afgesteld) en gepoetst. Zondag 27 augustus hebben ze een laatste training voor een check of alles goed staat (riemen, afstelling voetenboorden, hoogtes dollen, etc.) en spreken ze samen de volledige route door. Bij te veel wind roeien ze een alternatieve route door de polder. Volgens het tijdschema opgesteld door Piet Hein zullen de roeiers rond 19.30 uur aankomen op De Hoop.
 
Hoe bereiden de roeiers zich voor op deze monstertocht? Is er een professioneel coachingsteam met een mentalcoach ingehuurd? Liggen de roeiers dagelijks op de massagetafel? Is er een strak eetpatroon met veel koolhydraten en eiwitten voorgeschreven?
 
De roeiers zelf aan het woord:
Menno:
Voor het wedstrijdavontuur met de BBU op Henley heb ik zoveel getraind dat ik nu juist een rustige zomer heb. Voor tijdens de tocht probeer ik opties om af te kunnen wisselen. Met of zonder speciaal zitje roeien bijvoorbeeld. Of in eten, voor elke mogelijke craving neem ik iets mee! Verder doe ik eigenlijk geen bijzondere dingen. 
 
Jannemieke:
Ter voorbereiding heb ik de afgelopen twee maanden regelmatig geroeid: met verschillende ploeggenootjes in de 2x-, ingevallen in een mix4x- en in de Graham-8, en een aantal trainingen in de skiff gedaan. Daarnaast heb ik de nodige kilometers gemaakt op de racefiets, een paar keer hardgelopen en aan m’n core gewerkt tijdens zomerschaatstrainingen. Ook heb ik een speciaal roeikussen en roeihandschoentjes gekocht. Vooral dat laatste zou ik zonder deze tocht waarschijnlijk nooit gedaan hebben. 
 
Frans:
Elke dag sport ik zoals gewoonlijk een paar uurtjes. Wel regelmatig roeien om het eelt op mijn handen te houden: 2 a 3 x week. Ook handschoenen geprobeerd maar daar toch wat blaren van op de rand gekregen. Dus ik begin zonder. Het wordt een lange zit. Maar heel hard hoeft het niet. Behalve Menno natuurlijk want die wil op tijd terug zijn voor de huldiging van de Henley-ploeg. Hij gaat vast erg zijn best doen, zodat wij wat rustiger kunnen. Overigens zal het wel meevallen; we roeien natuurlijk maar de helft van 175 km want de ander helft zijn we aan het oprijden. Dat heet in roeitermen recover. 
 
Karla:
Ter voorbereiding op de tocht heb ik roeihandschoenen en tape gekocht en getest om blaren te voorkomen. Ik neem een powerbank mee om mijn telefoon en horloge te kunnen opladen tijdens de tocht. Zoals altijd train ik om in vorm te blijven (fietsen, roeien, wandelen en krachttraining). En ik neem energierijk eten mee wat ik makkelijk mee kan nemen in de boot. Eigenlijk doe ik niet veel dingen anders dan gewoonlijk. 
 
Ingeborg:
Mijn voorbereiding is lage intensiteit roeien en daarbij krachttraining (door uren te klussen in mijn huis😉). Ik regel nog een kussentje voor in de boot, omdat pijn uitstellen toch wel prioriteit heeft. Daarnaast is het belangrijk dat er lekkere snacks die dag voorhanden zijn, want het moet wel leuk blijven. Ik neem pannenkoeken, snoepjes en zoutjes mee. Gelukkig heb ik nog tientallen gelletjes over van mijn roeitocht over de oceaan, dus we zitten wel goed met de energie tijdens de tocht! 
 
Oproep: Zeilsaluut bij eiland De Schelp in het Gooimeer 15.00-16.00
Aan zeilers van De Hoop een oproep voor een saluut bij het eiland De Schelp in het Gooimeer. Verwachte tijd dat de roeiers langskomen: tussen 15.00-16.00. Mail naar eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl met in de onderwerpbalk Zeilsaluut 2/9. 
 
Oproep: Roeierssaluut vanaf de Omval vanaf 19.00 
Na deze lustrumtocht van 175 km is een feestelijke ontvangst op zijn plaats. Meld je persoonlijk of met een ploeg aan om onze lustrumroeiers het laatste stuk te begeleiden. Vanaf de Omval tot aan de finish bij De Hoop. Daarna ook welkom in de grote sociëteit bij hun huldiging. Mail naar murtsul.[antispam].@karzvdehoop.nl met in de onderwerpbalk Roeierssaluut 2/9
 
Sponsor stichting ASMR 
En nog steeds kan gedoneerd worden aan ASMR (Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien, asmr.nl), een roeivereniging voor mensen uit Amsterdam en omgeving met een lichamelijke, visuele of andere handicaps. Inmiddels is er al meer dan € 1.000,- opgehaald! 

unnamedHet bedrag kan worden overgemaakt op rekeningnummer
NL49 ABNA 0519 6852 29 tnv Kon Amsterdamsche Roei-en Zeilver 
De Hoop o.v.v. Lustrumroeitocht 175 km of scan de QR-code en vul zelf een bedrag in