Lustrumtocht 175 km - sponsor ASMR - 2/9

Geplaatst op 23-07-2023  -  Categorie: Lustrum 175  -  Auteur: Piet Hein Landaal
Na een oproep in de e-Punt vormen Menno van Blitterswijk, Ingeborg Dijkstra, Karla Milosevic, Jannemieke ter Horst en Frans Göbel de ploeg die zaterdag 2 september de Lustrumtocht van 175 km zal roeien. Een traditie waarbij in het lustrumjaar het aantal te roeien kilometers bepaald wordt door de leeftijd van De Hoop. De motivatie zit er inmiddels goed in. We prepareren nu de C4x+ (Kaptein Cleuter) en bereiden de route optimaal voor. De ploeg heeft zondag 16 juli een kleine trainingsrun gemaakt om het wisselen van plek op het water te oefenen en om de verschillende roeistijlen enigszins bij elkaar te brengen. Al snel kreeg iedereen door hoe de boot met zo min mogelijk energie optimaal vooruit gaat. 
In de vroege ochtend starten we in Zutphen, ontmoeten we onze zeilvloot op de randmeren, zien we in de buurt van Almere onze coastalroeiers en worden we ook het laatste stukje vanaf de Omval door Hoopleden vergezeld. Het tijdstip van aankomst is moeilijk te voorspellen want dat is erg afhankelijk van de weersomstandigheden. Hopelijk is er bij aankomst een grote groep leden die de ploeg helpt om uit de boot te klimmen na deze monsterlijk mooie tocht. 
 
Naast de sportieve prestatie hopen we met deze tocht veel geld in te zamelen voor de stichting ASMR (Amsterdamse Stichting Mindervaliden Roeien, asmr.nl), een roeivereniging voor mensen uit Amsterdam en omgeving met een lichamelijke, visuele of andere handicaps. Het lustrumthema is niet voor niets Blik naar Buiten! Ieder bedrag is welkom. Van € 1,75 tot € 175,- en meer. Het bedrag kan worden overgemaakt op rekening NL49 ABNA 0519 6852 29 tnv Kon Amsterdamsche Roei-en Zeilver De Hoop o.v.v. Lustrumroeitocht 175 km.