Ploegendiner - ploegacts -  1/3

Geplaatst op 03-03-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Reinder Lubbers
Wederom slaagden Tamme & co erin om een legendarische avond te organiseren. Kaartjes voor het ploegendiner gingen sneller van de hand dan bij een Taylor Swift concert, waardoor meerdere ploegen helaas niet deel konden nemen. DNS’jes in roeitermen.
 

Als hoofd van de jury, werd mij de keuze voor de winnende ploegact zeer lastig gemaakt. Wat was er allemaal te aanschouwen? In meer of mindere mate werd het thema van de 2024 Olympische Spelen te Parijs eer aangedaan, door:

 • De After8 beet het spits af. Mogelijk dat ze beter zijn later op de avond, hence the name. Er werd gedanst en dat was het. Hulde voor het meedoen.
 • De Havermelkmeisjes tergden de hersenen door een heuse Franse quiz. Dat deze gewonnen werd door een zware roeier, vaak niet bekend om hun brains, tevens vriendje van een van de meisjes, was dan ook opvallend. 
 • De Yes8 hield een heuse ode aan Els van Dam. Of hun naamswijziging naar de "Van Dam8" is aangekomen bij de commissaris Wedstrijdroeien is nog onbekend.
 • Omdat de Big Boys United ook weleens andere ploegen willen laten winnen, kwam er een ABC’tje van hun hand. Of het kwam doordat vele Big Boys nog nooit een huwelijk hebben bijgewoond en de crowd reaction hebben meegemaakt als daar een ABC’tje wordt gehouden, wie zal het zeggen.
 • De Graham8 liet zien open te staan om als ervaren rotten jongere vrouwelijke leden van de vereniging te willen mentoren. Rustig lieten ze in spelvorm jonge meiden geblinddoekt achter hen aan rennen. Goed te zien dat in ieder geval niet alle ploegen overvallen zijn door het woke-virus, of was dit stiekem John Grahams vrijgezellenfeest?
 • Arbodienst Tamme zorgt er altijd voor dat - ergens midden op de avond - de mensen minder blootgesteld worden aan ‘het nieuwe roken’ en op mogen staan om fysiek getergd te worden door een beukplaat met been-oefening. 
  Beviel het springen? Meld je dan vlot aan bij de indoor! Elke woensdag 18:30-19:30. Aanmelden bij agnereiw.emmat.[antispam].@gmail.com.
 • Later werd er ook nog old school gehakt en gegabberd op Flamman & Abraxas met de Heeren van de Aemstel. De participatiegraad was zeer hoog, de outfits zeer snel en er werd flink gezweet.
 • Ploeg Nooitged8 gooide hoge ogen door als Dalmatiërs andere roeiers te besnuffelen en 101 gevlekte stoffen in de sociëteit te verstoppen, welke gevonden moesten worden. Een 10 voor creativiteit, de 3e prijs overall, alsook de prijs voor de gaafste outfits.
 • Gezongen werd er met de Mackor8, die maar liefst 2e werden met hun huldiging van de Nederlandse overwinnaars van 100 jaar geleden (OS Parijs 1924) en de hele zaal aan het dansen kreeg, de Beuk, die ons verblijdden met een wonderschoon chanson en de De Jonge Goden, die enthousiast zongen, alleen waarbij hun eerdere act beter op het netvlies bleef staan, waarin ze goud behaalden op de Olympische Spelen en daar fotografisch bewijs voor hadden.
 • Zonder act maar zeker imponerend was de Kaboem8, fantastisch verkleed als exclusieve Franse wijnflessen. Hoe exclusief deze wijnen bleven op de feestavond is de redactie onbekend.
 • Maar er kan er maar één de winnaar zijn, zelfs hun titel prolongerend van afgelopen jaar: de Stargazers i.c.m. Blijven Hopen. Er was harde muziek, vliegende pingpongballen met namen van de ploegen erop, bewegende doelen en champagne voor de winnaar. Chapeau!
Verder werd Stephan Bon gemist, hard trainende voor de echte Olympische Spelen, verdiende de Tebbe8 zeer veel credits door de avond met een protest-act te beginnen in gele hesjes, terwijl en omdat ze helaas geen kaartjes konden bemachtigen, en draaide DJ Mr. Higgs de sterren van de hemel op de main stage in de soos, waarna het nog lang onrustig bleef op de Weesperzijde 1046-A.