Start Coastalseizoen in Muiden

Geplaatst op 02-04-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Margreet Poolman, Coastal Commissie
Op zondag 2 april was het startschot van het coastal rowing wedstrijdseizoen 2023 met de Royal Pampus Cup Coastal Regatta. Voor een aantal beginnende coastal roeiers van De Hoop was het een vuurdoop, voor de meer ervaren roeiers een welkome start na een lange winter. De omstandigheden met veel wind (kracht 4 met vlagen van 5 tot 6 Bft uit het noordoosten) en onstuimig water waren pittig, daarom werden alle wedstrijden een uurtje opgeschoven. Dat scheelde wellicht een halve beaufort. Onder een stralend zonnetje en dankzij een geweldige organisatie vanuit KNR&ZV Muiden was het een zeer geslaagde dag. 
Dat coastal rowing een groeiende sport is was te merken aan het aantal inschrijvingen – 36 in totaal, met 19 Dames teams, 14 Heren teams en 3 teams in het Mixed veld. In totaal verschenen 6 teams van De Hoop of combi’s met De Hoop aan de startlijn. In het Mixed veld resulteerde dit in een 1-2-3, met het team met Vincent van den Brekel, Rob Wijsbek, Heidi Rutten en Astrid Lausberg, gestuurd door Marja Bruinesse van de KNZ&RV, als duidelijke winnaar.
De volgende wedstrijd is op 27 mei in Medemblik en we hopen dat er dan weer zoveel leden, of nog meer, meedoen met deze geweldig uitdagende sport.