Verslag Masterclass Skiffhead

Geplaatst op 25-02-2024  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Nicole ten Horn | Wedstrijdcommissie
Masterclass Skiffhead terug van weggeweest
 
Voor het eerst sinds de pandemie vond op zondagmiddag 25 februari de masterclass Skiffhead weer plaats o.l.v. “onze” Frans Göbel, Marijke Zeekant en Rob Robbers (beiden Willem III). Het maximum aantal van 16 deelnemers van de Amsterdamse roeiverenigingen parkeerden hun skiffs op onze vlotten om eerst in de kleine sociëteit aan het theoriegedeelte deel te nemen. Met een door het bestuur aangeboden kopje koffie of thee en wat lekkers van Lots luisterde en bekeek men hoe je de Amstel het scherpst bevaart tijdens de Skiffhead, rekening houdend met veel omstandigheden. De Amstel blijft je altijd verrassen, maar een goede taktische voorbereiding geeft houvast. 
Vervolgens ging iedereen het water op om de theorie ook in de praktijk te zien. Veel kijken, markante of juist de kleinste ankerpunten op de wal spotten, zichtlijnen, posities, kaapjes, timing van insturen, het kwam allemaal aan bod. Heel veel dank aan Frans Göbel en Marijke Zeekant voor de masterclass, Pim van Oppenraaij en Jelle Sernée voor de begeleiding op het water en Rob Robbers vanaf de kant. Tenslotte dank aan Marja Zwart (Willem III) voor het hernieuwde initiatief. 
Mocht je de masterclass gemist hebben en nieuwsgierig zijn: Frans beschrijft het racen van de Skiffhead tot in het kleinste detail in het lustrumboek “175 jaar De Hoop”.