Vlootschouw: Alles het water op - 27/5

Geplaatst op 01-05-2023  -  Categorie: Lustrum 175  -  Auteur: de Vlootschouwcommissie: Saskia Bekke-Proost, Anton van Straten, Mieke Staargaard, Sjoukje Braam

Met de Vlootschouw zaterdagmiddag 27 mei brengen we samen met andere Amsterdamse roeiverenigingen een Hommage aan de Amstel. Uiteraard willen we met de vlootschouw de hele vloot van De Hoop op het water! Voor onze circa 130 boten is wel bemanning nodigDus: schrijf je snel in! 
Met de vlootschouw laten we zien hoe mooi het is om roeiend, en zelfs zeilend, zonder motor de Amstel te bevaren. En hoe belangrijk de Amstel is voor de ± 6.000 roeiers van de Amsterdamse verenigingen, die op deze rivier tot op hoge leeftijd de roeisport beoefenen.
 
De Vlootschouw start om 15.00 uur vanaf de Berlagebrug, ter hoogte van TopRow Roeicentrum Berlagebrug. In defilé varen de boten stuurboordwal houdend langs de Hoop, en na de Nieuwe Amstelbrug steken ze over en varen weer stuurboordwal houdend terug naar de Berlagebrug. En de kleding? Voor deze ene keer geen hi-vis kleding maar we laten onze visibility natuurlijk wel zien! Dat kan in toepasselijke kleding uit die 175 jaren, vanaf 1848 tot op heden. Laat je fantasie werken!
Geef je individueel of als ploeg op. Als ploeg in alle denkbare formaties, man/vrouw, jong/oud. Individuele aanmeldingen worden door de vlootschouwcommissie ingedeeld, rekening houdend met bevoegdheden en bootvoorkeuren. Geef aan naar welke boot of boten je voorkeur uitgaat. Uiteindelijk bepaalt de vlootschouwcommissie de definitieve bootindeling.
Inschrijven kan via de Agenda: Vlootschouw
Om de organisatie soepel te laten verlopen het liefst vóór 9 mei inschrijven. Hierna ontvangen de deelnemers verdere informatie, met o.a. het tijdschema. Om meer dan 100 boten vanaf het vlot te laten vertrekken, vereist een strakke planning en de nodige tijd. Hou dus de middag van de 27e vrij, zodat alle boten op tijd voor de vlootschouw in het water liggen. Natuurlijk zijn alle deelnemers na afloop ook welkom op de receptie.
We kijken uit naar jullie aanmeldingen!

 

1924of-1