ZEILNIEUWS

Geplaatst op 06-08-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Zeilcommissie Mariëtte Keijser, Dick Buitelaar, Stephen de Haseth, Eduard ter Schiphorst
Equipezeilen naar de zaterdagochtend vanaf 12/8
Vanwege de vaak betere zeilomstandigheden ’s-ochtends is het equipezeilen met ingang van 12 augustus verplaatst naar de ochtend van 09:30 uur tot 13:00 uur. Het equipezeilen vindt nog plaats tot en met 26 augustus. Equipezeilen is een mooie gelegenheid voor recente Z2-ers om ervaring op te doen. Je moet wel aangemeld zijn bij de sportsplanner Equipezeilen en vóór de woensdagavond eraan voorafgaand aangegeven hebben dat je van de partij bent. Op basis daarvan reserveren we donderdagochtend de boten.
Mail voor toelating tot de sportsplanner Equipezeilen en voor alle andere vragen omtrent het zeilen naar eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.
 
Vaantjes in de mast, oppassen met bomen 
In korte tijd moesten van diverse zeilboten de vaantjes worden vernieuwd omdat ze bleven hangen in takken van overhangende bomen. Ga eerder overstag zodat we niet iedere keer nieuwe vaantjes hoeven aan te schaffen en de masten strijken. 
 
De Hoop Najaarszeiltocht - 6 t/m 8/10 
In het weekend van 7 en 8 oktober wordt na vele succesvolle jaren ook dit jaar weer een De Hoop Najaarstocht gehouden.  
Vrijdagavond 6 oktober verzamelen en diner in Medemblik. Zaterdagochtend afhankelijk van wind en getij richting Wadden (bv Texel of Harlingen) of een haven aan het IJsselmeer. Zondag weer terug. 
  • De Hoop-schippers met boot (eigen boot of huurboot) én hun bemanning worden uitgenodigd zich te melden.  
  • Opstappers: Meld je vooral aan. Maar in tegenstelling tot de voorjaarstocht worden er voor opstappers centraal geen huurboten geregeld. Aanmeldingen van opstappers worden op een wachtlijst geplaatst. Het meezeilen zal afhangen van de beschikbare plekken op de aangemelde boten.   
Graag aanmelden vóór 30 augustus bij eissimmocliez.[antispam].@karzvdehoop.nl.