Zichtbaarheid & Veiligheid

Geplaatst op 05-03-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Alex Vermeulen, voorzitter

De Hoop doet het op de Amstel niet slecht als het gaat om zichtbaarheid en veiligheid. Maar zoals het vaak gaat bij veranderingen, na verloop van tijd zakken we soms weer terug in oude gewoonten. Juist nu het druk is met trainende ploegen voor de lange afstandswedstrijden moeten we elkaar helpen om de veiligheid te waarborgen. Daarom nog een keer de (kleding)regels:

  • Overdag: Skiff-roeiers, slag- (bij ongestuurde nummers) en boegroeiers en stuurlieden dragen de witte of felrode verenigingskleding dan wel Hi-Vis trainingstenues. Als je hieraan met eigen kleding niet kunt voldoen, trek dan een een Hi-Vis veiligheidshesje uit de loods over de kleding.
  • In het donker:  alle roeiers/stuurlieden dragen witte kleding boven de taille. Let op: andere verenigingskledig en Hi-Vis veiligheidshesjes voldoen niet in het donker. En de boot voert natuurlijk een goed zichtbaar licht.
  • Altijd: Houd je aan de vaarregels, houd stuurboordwal en kijk goed om! Schroom niet elkaar aan te spreken, maar blijf vriendelijk.

Weet dat de collega roeiverenigingen aan De Amstel elkaar ook geregeld spreken over signalen van slechte zichtbaarheid en veiligheid!